2009. február 11., szerda

Digi portré és 1,5 Gigapixeles kép

Az új amerikai elnökről egyébként nem rég készült digitális kép egy Canon 5d Mark II típusú géppel, ami azért érdekes, mert ez volt az első hivatalos portré ami digitális géppel készült elnökről (portré megtekinthető itt). Amerikában az új elnök beavatási ünnepségén egy komoly panoráma kép készült az ott lévő emberekről. Ezt az elég nagy méretű fotót egy GIGAPAN SYSTEM által kifejlesztett szerkezettel készítették, ami magától mozgatja a fényképezőgépet a megfelelő módon, a másik érdekessége a dolognak az, hogy ezt a képet 220db fotóból, a Canon által elég jól formatervezett kis csúcskompakt, a G-10-es géppével készítették. Ennek a gépnek a paraméteri sem rosszak 15Mpixel, ISO 80-3200-ig, 5x optikai zoom (28-140mm-ig), vakupapucsa is van és teljes manuális beállításra is képes. A képet a gigapan szoftvere, majd 6 és fél óra alatt készítette el, és a mérete 2GB környékére tehető. Egy kicsit szemfülesebbek viszont vehetnek észre egy két hibát a képen pl Obama mögötti területen de pontosan nem árulom el akinek van kedve megkeresheti. Minimum vagy 10 hiba van rajta, játszhatnánk olyat is h ki találja meg előbb?
OBAMA GIGAPAN ITT ezis egy jó oldal David Bergmann

Vannak további ilyen elképesztő képeket készítő emberkék, egy pár linket még beteszek ide.
PARIS ebbe is van hiba egyébként :)
CHICAGO by Scott Howard and Sydney, Machu Picchu.

2 megjegyzés:

  1. Áruld el a hibákat! :)
    Én csak a fehér ernyőt látom tükröződni a szemében(?) Először azt hittem, a zászlóval van a baj, de rájöttem, hogy két zászló van, a háttérben az elnöki(bár eléggé elmosott, és furcsa árnyék féléje van). Gondolom nem számít hibának a kócos szemöldök, a nem tökéletes borotválkozás és az ingből kihúzódott szál. :)

    A párizsi fotón megtaláltad a meztelen csajt? :)

    VálaszTörlés
  2. Szia. Obama mögött a hol sok egyenruhás kalapos emberke ül ot mögöttük van egy kopasz emberke aki inkább egy orkra hasonlít a gyűrűkúrából. És ha abban a vonalban elindul és keresgélsz ott található jó pár hiba. Meg van még de nem könnyű behatárolnom:)
    Igen megtaláltam a meztelen nőt.

    VálaszTörlés