2009. február 16., hétfő

Elgondolkodtató Nick Vujicic

Kaptam ma egy levelet egy kedves ismerősömtől, és az alábbi videó linkje volt benne, aminek elégé a hatása alá kerültem. Érdemes előbb megnézni a videót és utána, az alatta lévő pár sort elolvasni.
Olvastam egy hozzászólást a videó alatt, hogy sajnálom szegényt. Erről azt gondolom hogy én nem sajnálom, sőt felnézek rá, inkább magunkat sajnálom hogy mi a közelében sem vagyunk annak amit Ő érez, és ahogyan gondolkodik.
Ez az ember Nick Vujicic 26 éves , végtagok nélkül született, és mindenki sajnálta őt, és még a családját is. Mára ez az elképesztő ember egyedül mos fogat, öltözik, borotválkozik, fésülködik stb, a lakásában egyedül tud mozogni, a házon kívül pedig elektromos kerekesszékkel közlekedik. Előadásokat tart diákoknak, hogy hogyan küzdjék le a félelmüket, és hogy higgyenek magukban.
Pénzügyi és számviteli szakirányú diplomája van, és ingatlanbefektetései vannak, ezzel szeretné anyagilag függetleníteni magát teljesen. Saját kocsit szeretne átalakítani, hogy vezetni tudja. Ha már egy ember is másképpen tud gondolkozni a fent írt sorok után, akkor már örülök hogy elolvastad. Engem megérintett nagyon. És legfőképp SOHA NE ADJUK FEL.

9 megjegyzés:

  1. Én lennék az a kedves ismerős(ha nem probléma hogy felfedem kilétem :) ) és örülök, hogy megosztod másokkal és hogy velem is megosztotta valaki, mert számomra sokat adott! Amit a videó alá írtál, avval pedig szoról szóra egyetértek!

    VálaszTörlés
  2. Legalább annyira közhelyes mint nevetséges az egész.
    Majd ha nem USA középiskolákban parádézik elkényeztetett kis "sohasemmigondjuk" pöcsöknek, hanem a közelkelet vagy afrika néhány éhínséggel sújtott vidékén haknizik, akkor majd felnézek rá.
    Addig csak egy színpadi bohóc.
    Ti meg benyaljátok és úgy érzitek most valami lélekemelőt láttatok otthon a kis meleg szobátokban. Brrrr

    VálaszTörlés
  3. Jogod van a véleményedhez, mint mindenki másnak is! Éppen ezért eszemben sincs vitát indítani. De picit azét sajnállak, hogy ennyire szegény az empátia képességed és nem érted a valódi mondanivalóját ennek a rövid, ám velős üzenetnek! Persze ezt az egészet nem kell piedesztára, hihetetlen magasságokba emelni- elég, ha emberek egy részének segít és erőt ad! Ami az amerikai fiatalokat illeti a "sohasemmigondjuk" kijelentéseddel erőteljesen vitatkoznék!!!

    VálaszTörlés
  4. És még valami: Szerintem pontosan azoknak mondhat nagyon sokat ez az ember,a példamutató élet igenlő hozzáállásával, akik az életük apró cseprő gondjait hatalmas problémaként és megoldhatatlan dologként élik meg... mert ha ezek az emberekhez eljut az üzenet, más megközelítésből tekinthetnek a saját gondjaikra... és ráébrednek, hogy semmi sem lehetetlen csak hozzáállás kérdése, az hogy mennyire fogadjuk el saját magunkat és sorsunkat és hogyan éljük meg a megpróbáltatásokat az életünk során! Pontosan h jó helyre célozta az üzenetét! (Persze azoknak is erőt adhat akik hasonlóan nehéz helyzetben vannak mint ő!)

    VálaszTörlés
  5. Bárgyú és naív hozzáállás.
    Bízom benne, hogy sokat fogod nézegetni ezt a videót, amikor 3 hitellel a fejed felett és két gyerekkel a szomszéd szobában kitesznek az utcára, akkor fog majd rengeteg erőt adni, meglásd!

    De addig amíg mondjuk apu és anyu adja alád a kosztot meg a kvártélyt pont elég ez a videó, hogy a kis gyerek lelkedet megsimogassa és ilyen gondolatokra ösztökéljen.
    De a világ nem ilyen!
    Bye

    VálaszTörlés
  6. Te legalább annyira nem tudsz rólam semmit, amennyire én rólad! A rosszindulatodat betudom annak, hogy az alapján ahogyan reagálsz, elég sivár és szomorú lehet az életed. És sajnos ha nem változtatsz a hozzáállásodon és gondolkodásmódodon, és azon ahogy más emberekhez viszonyulsz, viselkedsz, akkor olyan is marad! Én cserébe neked sok örömöt kívánok az életben és pozitív dolgokat, hogy ne láss ennyire sötéten, és ne másokon töltsd ki a saját frusztráltságodat, ami az agrasszív dühödből és keseredettségedből fakad! További szép napot!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon elszomorít ez a vita, inkább nem is szólnék bele.
    Mindenesetre köszönöm, mert éppen nem sikerült AZ ÁLMOM, és nagy eséllyel fel is adtam volna.
    Most elhatároztam, hogy igenis meg fogom próbálni mégegyszer!
    :)

    VálaszTörlés
  8. Helyes sok sikert és kitartást hozzá. Ha sikerül már megérte hogy kitettem ezt a bejegyzést. Majd jelezd hogy sikerült-e.

    VálaszTörlés
  9. Rendben, bár csak egy év múlva fogom tudni újrapróbálni, addig pedig csak tenni tudok érte. Na jó, hogy egyértelműbb legyen:
    Zenélek, és Zeneművészeti suliban szerettem volna továbbtanulni, de egy hülye pánik miatt elrontottam a felvételim, és úgy néz ki, nem vettek fel. 1 vagy fél év múlva újabb lehetőség.:)

    VálaszTörlés